Web Analytics Made Easy - Statcounter

عبدالصاحب غالبی سخنگوی پویش بازنشستگان نفت در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، با اشاره به بی‌توجهی نسبت به مطالبات بازنشستگان گفت: در حقوق بازنشستگان بخشی به نام اضافات شایستگی یا تعدیل مستمری بازنشستگان وجود دارد که بعد از گذشت 6 الی 8 ماه از سال به بازنشستگان پرداخت می‌شود. طبق دستورالعمل‌هایی که وزارت نفت صادر کرده است سهم بازنشستگان از آیتم اضافات شایستگی باید از اولین ماه سال تا موعد پرداخت محاسبه شود اما امسال اضافات بازنشستگی از ماه فروردین تا مرداد را از حقوق بازنشستگان حذف کرده‌اند و به ما پرداخت نکردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: شما نگاه کنید 5 ماه از اضافات شایستگی هر بازنشسته نفت را از حقوق او حذف کرده‌اند که مجموع این مبلغ برای 5 ماه حدود 8 میلیون تومان می‌شد. در حال حاضر تعداد بازنشسته‌های نفت 85 هزار نفر است که اگر در مبلغ 8 میلیون ضرب کنید یعنی حدود 680 میلیارد تومان از سهم بازنشستگان نفت برداشته شده است.

*خلف وعده وزیر نفت درباره بهبود معیشت بازنشستگان این وزارتخانه

غالبی گفت: شما ببینید قشر بازنشسته یک قشر آسیب‌پذیر است که در سن پیری اکثرا بیمار بوده و فرزندانشان هم بیکار هستند. در نتیجه وقتی حقوق اولیه این قشر پرداخت نشود نمی‌توانند امورات خود را بگذرانند. این موضوع باعث نارضایتی بازنشستگان نفت شده است و هیئت امنای صندوق بازنشستگی نیز بابت تصمیمات خود پاسخگو نیست.

سخنگوی پویش بازنشستگان نفت افزود: متاسفانه وزیر نفت در مصاحبه‌های خود می‌گوید که وضع مالی صندوق بازنشستگان نفت بسیار خوب است و قصدشان بهبود معیشت بازنشستگان است اما دقیقا عکس عمل کرده است و حقوق اولیه ما را هم نمی‌دهند. علت این اتفاقات تغییر اساسنامه صندوق‌های بازنشستگی نفت است و وزارت نفت باید در این باره پاسخگو باشد.

*اساسنامه صندوق بازنشستگی نفت غیرقانونی است

وی در پایان خاطرنشان کرد: متاسفانه دو تن از وزیران از طرف دولت اساسنامه جدید به هیئت امنای صندوق بازنشستگی تحمیل کردند که این اقدام غیرقانونی است. اساسنامه فعلی صندوق‌های بازنشستگی نه مورد قبول شورای نگهبان است و نه خود بازنشستگان نفت این اساسنامه را قبول دارند زیرا غیرقانونی است.

به گزارش خبرگزاری فارس تا قبل از آذرماه سال 98 و تغییر اساسنامه صندوق بازنشستگی نفت همه اعضای هیأت امنای صندوق، نفتی بودند یعنی وزیر نفت در رأس هیئت امنای صندوق و هیئت مدیره شرکت‌های چهارگانه وزارت نفت نیز به عنوان اعضای عادی هیأت امنا حضور داشتند. اما آذرماه 98 اساسنامه هفتاد ساله صندوق باطل شد تا براساس یک قانون مبهم هیأت امنای صندوق از طریق هیأت دولت انتخاب شود.

به گفته بازنشستگان نفت طبق اختیاراتی که دولت به هیئت امنای جدید داده است آنها حتی می‌توانند وارد معاملاتی شوند که منجر به زیان‌دهی صندوق شده و صندوق بازنشستگی نفت را شبیه صندوق فولاد به ورشکستگی بکشانند. نکته جالب توجه اینکه دولت علی‌رغم دخالت در صندوق بازنشستگی نفت هیچ تعهدی در عملکرد این صندوق ندارد یعنی تضمینی نیست اگر با تصمیمات دولتی صندوق بازنشستگی نفت به ضرر و زیان برسد حقوق بازنشستگان نفت همچنان کامل پرداخت شود.

تعدادی از مخاطبان خبرگزاری فارس با ثبت سوژه «به داد بازنشستگان نفت و سرمایه‌های صندوق آنان برسید» در بخش فارس من خواستار پیگیری این موضوع شده بودند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: نفت بازنشستگان اعتراض صندوق بازنشستگی اضافات شایستگی صندوق بازنشستگی نفت اضافات شایستگی بازنشستگان نفت اساسنامه صندوق امنای صندوق هیئت امنای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۸۵۴۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین وضعیت افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی | مطالبه بازنشستگان اجرایی شد؟

به گزارش همشهری آنلاین، به دنبال تصویب پیشنهاد سازمان تأمین اجتماعی برای افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی در هیات دولت، حقوق آن دسته از بازنشستگان تأمین اجتماعی که حداقل بگیر هستند، ۳۵ درصد افزایش پیدا می‌کند و در سایر سطوح مزدی، حقوق بازنشستگان ۲۲ درصد به‌اضافه رقم ثابت ماهانه ۶۹۰ هزار تومان افزایش خواهد یافت.

پیش‌ازاین سازمان تأمین اجتماعی از اعمال افزایش حقوق بازنشستگان خود در اردیبهشت‌ماه خبر داده بود. طبق روال معمول، این سازمان پیشنهاد خود برای افزایش حقوق بازنشستگان را به دولت ارسال می‌کند و بعد از تصویر در هیات وزیران، روی دریافتی بازنشستگان اعمال خواهد شد.

علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت، دیروز در حاشیه نشست هفتگی هیات دولت از تصویب پیشنهاد سازمان تأمین اجتماعی و وزارت کار برای افزایش حقوق مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی در هیات دولت خبر داد.

جزئیات اعلامی از سوی بهادری جهرمی برای میزان افزایش حقوق مستمری بازنشستگان حاکی از این است که پیشنهاد تأمین اجتماعی مبتنی بر مصوبه شورای عالی کار برای دستمزد سال ۱۴۰۳ کارگران بوده است.

او اظهار کرد: طبق مصوبه دولت، حقوق حداقل بگیران بازنشستگان حوزه تأمین اجتماعی ۳۵ درصد افزایش یافت و یک بازنشسته دارای همسر و یک فرزند حداقل حقوق بالای ۱۰ میلیون تومان خواهد شد. همچنین برای سایر سطوح ۲۲ درصد به‌اضافه عدد ثابت ۶۹۰ هزار تومان در هیات وزیران تصویب شد.

چندی پیش، میرهاشم موسوی، مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی اعلام کرد: حقوق بازنشستگان در فروردین‌ماه، بدون تغییر نسبت به سال قبل واریز شده؛ اما افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی در حقوق اردیبهشت آنان اعمال می‌شود و مابه‌التفاوت حقوق فروردین آنها نیز همراه با حقوق خردادماه پرداخت خواهد شد.

به گزارش همشهری، بر اساس ماده ۱۱۱ قانون تأمین اجتماعی، افزایش حقوق ذینفعان سازمان تأمین اجتماعی اعم از مستمری‌بگیر و بازنشسته، هر سال به تصویب هیات وزیران می‌رسد، به‌نحوی‌که حداقل دریافتی مستمری‌بگیران از حداقل دستمزد مصوب همان سال کارگران کمتر نباشد.

این در حالی است که بر اساس ماده ۹۶ قانون تأمین اجتماعی، هیات مدیره این سازمان پیشنهادی برای افزایش مستمری بازنشستگان این سازمان تدوین کرده و به هیات دولت ارائه می‌کند و از آنجایی که تأکید ماده ۹۶ بر جبران هزینه‌های متورم زندگی در طول یک سال است و نرخ تورم رسمی یکی از مصادیق افزایش هزینه‌های زندگی محسوب می‌شود، باید در تعیین مستمری، نرخ تورم نیز مدنظر قرار بگیرد درحالی‌که در تعیین دستمزد کارگران لزوماً این موضوع مدنظر قرار نمی‌گیرد.

کارگران با استناد به همین ماده‌قانونی، خواستار افزایش حقوق بازنشستگان با رقمی بالاتر از مصوبه مزد هستند؛ چراکه در این ماده‌قانونی فقط دولت مکلف شده حداقل دریافتی مستمری‌بگیران از حداقل دستمزد مصوب همان سال کارگران کمتر نباشد و از آنجایی که اوضاع معیشتی بازنشستگان مساعد نیست و امکان کار بیشتر و شغل دوم برای تأمین معاش را ندارند، از دولت می‌خواهند مستمری‌ها را بیشتر افزایش دهد.

کد خبر 848765 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها بازنشستگان تامین اجتماعی حقوق و دستمزد سازمان تامین اجتماعی

دیگر خبرها

  • مجلس از همسان‌سازی حقوق بازنشستگان حمایت می‌کند
  • ثبت دستمزد واقعی در لیست‌های بیمه‌ای حق کارگران است
  • آمریکا: کمک مالی به کی‌یف برای پرداخت حقوق بازنشستگی نیست
  • وابستگی صندوق‌های بازنشستگی به بودجه دولت ناشی از چیست؟
  • متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از شنبه با ۲ آپشن/ بالاخره دولت دستور همسان‌سازی حقوق‌ها را داد
  • تدوین اساسنامه صندوق ذخیره مزایای پایان خدمت کارکنان دانشگاه آزاد/ تحول اداری به‌زودی آغاز می‌شود
  • آخرین وضعیت افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی
  • آزادی زندانی با مستمری بازنشستگی
  • آخرین وضعیت افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی / مطالبه بازنشستگان اجرایی شد؟
  • آخرین وضعیت افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی | مطالبه بازنشستگان اجرایی شد؟